Supportersbus na 4 jaar trouwe dienst verkocht

Honderden supporters vervoer hij de laatste jaren in het kielzog van het eerste elftal naar alle windstreken van Nederland. Na 4 jaar trouwe dienst is de supportersbus, een bezienswaardigheid op zich, verkocht door supportersvereniging De Blauwen.

Het idee voor de aanschaf van een supportersbus werd in 2013 geboren in het clubhuis. Vrijwilliger Erik Ariesen opperde om de traditionele huurbus vanwege de hoge kosten te vervangen voor een eigen bus. En zo geschiedde. De zoektocht naar een supporterbus kwam uit bij een touringcaroperator in Nijmegen, waar een dubbeldekker uit 1996 met duizenden kilometers op de teller blonk.

Eerste rit in 2013
Na het bestickeren, kitten en schilderen door tallozen rasechte verenigingsmensen maakte de supportersbus zich in maart 2013 op voor de eerste reis, naar Sportclub Genemuiden. Sindsdien groeide de bus uit tot een bezienswaardigheid bij alle bezoekende verenigingen, van noord (ONS Sneek) tot zuid (Veldhoven) en van oost (HHC Hardenberg) tot west (Katwijk). G.V.V.V. was een van de weinige amateurclubs met een eigen supportersbus, al dan niet in bezit van de supportersvereniging De Blauwen.

Zoektocht naar waardige vervanger
Door mechanische problemen kwam de supportersbus dit seizoen niet meer van zijn plek. De Blauwen waren tweewekelijks veroordeeld tot het inzetten van een huurbus, die niettemin iedere uitwedstrijd vol zit. Met de verkoop van de bus is een tijdperk ten einde gekomen.

Maar niet getreurd, achter de schermen zijn de vrijwilligers van de supportersvereniging de heidense zoektocht gestart naar een waardige vervanger.